2018. Május 21-23 Pünkösd kupa

A XVI. Kerületi Kézilabda MSE Utánpótlás Bázisának három csapata Kecel pünkösdi Utánpótlás Kupán vett részt. 2018. Május 21.-én hazafelé jövet a Péceli lehajtó elött a busz hátulja elkezdett füstölni majd kigyulladt.Akik segíteni szeretnék egyesületünket a következő számlaszámon megtehetik:

KEDVEZMÉNYEZETT: XVI. KERÜLETI KÉZILABDA MSE
PÁTRIA TAKARÉKSZÖVETKEZET
65100125-16150049

A buszon utazó 36 gyereket /9-14 évesek/ három edzőnk Simon Edina, Granpierre Judit és Rozmán Attila határozott fellépésének köszönhetően 1-2 perc alatt kimenekítette. Volt aki papucsba vagy fél pár cipőben tudott lejönni a buszról. Perceken múlott mindenkinek az élete, mert a busz 8 perc alatt kiégett. A gyerekek a lángoló busz láttán zokogtak és csak akkor nyugodtak meg egy kicsit, amikor a Pécel kapuja étterem parkolójában találkoztak a szüleikkel.

Személyi sérülés a csodának, a három edzőnknek és a kézilabdás gyerekek fegyelmezettségének és szófogadásának köszönhetően nem történt.

 Sajnos a három csapatunk teljes edző és mérkőzés felszerelései, a nyert érmek, kupák, oklevelek, személyes iratok, telefonok, egyéb elektronikai felszerelések, rehabilitációs készülékek és a Kecel kupa szállás és étkezés teljes összege bent égett a buszban. Nagyon sok ruha az oltás közben teljesen elázott és használhatatlan lett.

Már másnap az első segítség meg is érkezett az egyesület részére. Dr. Lénárt Ágota a Testnevelési Egyetem Pszichológiai Tanszék vezetőjétől. A szakpszichológus, tagja volt a Veronai busz balesetet kezelő kríziscsoportnak. Ágota felajánlotta az önzetlen segítségét és Május 23.-án szerdán már két csoportban foglalkozott a gyerekekkel és az edzőkkel. Ezután a szülőknek is tartott egy kötetlen beszélgetést, ahol a poszttraumás szindróma /PTSD/ megelőzéséről is beszélt.

Szeretnénk köszönetet mondani a XVI. kerületi Kézilabda MSE és Utánpótlás Bázis edzői és munkatársai nevében a gyerekek szüleinek, akik mellettünk álnak ebben a helyzetben is, Dr. Lénárt Ágota szakpszichológusnak a gyors és önzetlen segítségnyújtásért, azoknak az ismeretlen autósoknak, akik segítettek nekünk az elszállításban, a Pécel kapuja étterem dolgozóinak, hogy limonádékat osztottak a gyerekeknek és a szüleiknek, a XVI. kerületi anyukák egy csoportjának, hogy a felajánlásokat összefogja és lemenedzseli.

Továbbá minden eddigi segítőnknek, akik nem lettek megemlítve, de az ÖNZETLENSÉGÜKKEL és TÁMOGATÁSUKKAL sokat segítettek és segítenek nekünk.

SZERETNÉNK KÉRNI AZON MAGÁNSZEMÉLYEKET, AKIK SEGÍTENI SZERETNÉNEK AZOK ANYAGI HOZZÁJÁRULÁSUKKAL SEGÍTSÉK UTÁNPÓTLÁS EGYESÜLETÜNKBEN SPORTOLÓ ÉS EGYBEN AZ ÉGŐ BUSZBÓL MEGMENEKÜLT GYERMEKEKET ÉS EDZŐIKET.

TOVÁBBÁ AZON CÉGEKET, AKIK A TÁRSASÁGI ADÓJUKAT FELAJÁNLJÁK EGYESÜLETÜNKNEK VAGY MÁS ANYAGI FELAJÁNLÁSUKKAL SEGÍTENÉK A GYEREKEKET.

KEDVEZMÉNYEZETT: XVI. KERÜLETI KÉZILABDA MSE
PÁTRIA TAKARÉKSZÖVETKEZET
65100125-16150049